Nieuws

Even geen treinen door vliegtuigbom

De gevonden vliegtuigbom.
Omwonenden van het spoor bij Zevenaar ter hoogte van de Babberichseweg moeten vrijdag tijdelijk hun woningen uit. Een onlangs gevonden vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog wordt dan onschadelijk gemaakt en elders tot ontploffing gebracht. Ook rijden er geen treinen. © Twitter/gemeente Zevenaar
ZEVENAAR - Omwonenden van het spoor bij Zevenaar ter hoogte van de Babberichseweg moeten vrijdag tijdelijk hun woningen uit. Een onlangs gevonden vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog wordt dan onschadelijk gemaakt en elders tot ontploffing gebracht. Ook rijden er geen treinen.
De gemeente Zevenaar meldt dat er geen direct gevaar is voor de omgeving, maar dat wel is besloten de Britse vliegtuigbom weg te halen. Dat gebeurt vrijdag door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, EOD.
De bom werd onlangs tijdens werk aan het spoor op het traject Zevenaar-Didam-Wehl gevonden bij de spoorwegovergang aan de  Babberichseweg. Wie binnen een straal van 175 meter woont van de vindplaats is persoonlijk geïnformeerd en gevraagd vrijdag 'uit voorzorg' tijdelijk niet thuis te zijn.
Vanwege het ruimen van de bom rijden vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur geen treinen tussen Zevenaar en Doetinchem.
Het is niet voor het eerst dat bij werk aan het spoor in de omgeving van Zevenaar een bom wordt gevonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!