Nieuws

Eikenprocessierups verstoort schoolkamp Huissense kinderen

Een boom met rupsen.
Jeuk, bultjes en roodheid: de vervelende klachten van de eikenprocessierups. Kinderen van basisschool De Boemerang uit Huissen kregen er last van tijdens hun schoolkamp. De school heeft het programma van de schoolkampen aangepast. © Omroep Gelderland.
VALBURG - Jeuk, bultjes en roodheid: de vervelende klachten van de eikenprocessierups. Kinderen van basisschool De Boemerang uit Huissen kregen er last van tijdens hun schoolkamp. De school heeft het programma van de schoolkampen aangepast.
De school werd maandagochtend geconfronteerd met een aantal kinderen uit groep 5/6 dat last had van klachten van de eikenprocessierups. Op het terrein van Watergoed, waar de kinderen op kamp waren, bleken de haartjes van de rups verspreid door de wind. En juist de haartjes zijn de oorzaak van de klachten. 
De school heeft inmiddels maatregelen genomen. Op een andere plek langs het water, waar geen eikenprocessierups zit, gaat het programma van het kamp dinsdagmiddag en -avond door. De kinderen slapen vannacht echter thuis en niet op het terrein.

Haartjes wegspoelen

Dinsdagmiddag worden het terrein en de tenten besproeid met water en woensdagochtend komt de gemeente om de rupsen te verwijderen. Daarna wordt alles nogmaals besproeid. 'Dit zorgt ervoor dat de haartjes weggespoeld worden. Zo kunnen we morgen veilig verder met het kamp', vertelt Björn Bouwmeister van De Boemerang.
Morgen komen de kinderen van groep 7/8 voor hun schoolkamp. Voor hen gaat het kamp, zonder last van de eikenprocessierups, dan gewoon zoals gepland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!