Nieuws

Bewoners Antoniushove naar tijdelijke woonunits in de wijk Flierbeek

LICHTENVOORDE - De bewoners van zorgcentrum Antoniushove in Lichtenvoorde verhuizen naar tijdelijke woningen bij de Kievitstraat en de Buizerd in de wijk Flierbeek in Lichtenvoorde. Careaz gaat het huidige gebouw slopen en een nieuw verzorgingshuis bouwen.
door Domien Esselink 
De gemeente verhuurt de grond voor de tijdelijke woonunits aan Careaz en er kunnen negentig bewoners gehuisvest worden. Careaz wil dicht bij de vertrouwde omgeving blijven en mantelzorgers niet opzadelen met extra reistijd. Bovendien blijven de vrijwilligers daardoor ook binnen boord.

Zes jaar woonunits

De tijdelijke woonunits worden voor zes jaar geplaatst om de investering te kunnen verantwoorden. De eerste vier jaar is de huisvesting in gebruik. Eerst twee jaar door de bewoners van Antoniushove, die daarna weer terug gaan naar de nieuwe Antoniushove.
Vervolgens maakt zorginstelling Azora uit Terborg twee jaar gebruik van de woningen met twee bouwlagen in de nieuwbouwwijk Flierbeek, gelegen aan de 'Varsseveldse kant' van Lichtenvoorde, dicht bij de N18. Tachtig bewoners van 'De Bettekamp' uit Varsseveld verhuizen dan tijdelijk naar Lichtenvoorde.

Zorggerelateerd

Voor de laatste periode van twee jaar is nog geen invulling gevonden. Voorwaarde is dat het hulpbehoevende ouderen betreft en dus zorggerelateerd is. De nieuwe, tijdelijke bewoners van de gemeente Oost-Gelre kunnen namelijk een beroep doen op Wmo-voorzieningen, zoals de regiotaxi.
De tijdelijke woningen komen op een perceel aan de Kievitsstraat en de Buizerd waar in de toekomst woningbouw is gepland. Er wonen aan de rand van de beoogde locatie al mensen en hun uitzicht op het buitengebied zal belemmerd worden door de tijdelijke units. Careaz houdt samen met de gemeente op donderdag 4 juli een bijeenkomst voor de direct omwonenden.   
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!