Nieuws

VIDEO | Dak brandend schoonmaakbedrijf Halle deels ingestort

De grote brand die deze dinsdag woedde bij schoonmaakbedrijf Facility Groep aan de Fortstraat in Halle (gemeente Bronckhorst) is onder controle. Volgens de brandweer is een deel van het dak ingestort. © Roland Heitink
HALLE - De grote brand die deze dinsdag woedde bij schoonmaakbedrijf Facility Groep aan de Fortstraat in Halle (gemeente Bronckhorst) is onder controle. Volgens de brandweer is een deel van het dak ingestort.
In het dak zat asbest verwerkt. De deeltjes zijn op het perceel gebleven, aldus een woordvoerder van de brandweer. Hij verwacht dat het nablussen tot aan het einde van de middag gaat duren.

Knallen

Tijdens de brand waren knallen te horen, waarschijnlijk veroorzaakt door gasflessen die explodeerden. De medewerkers konden het pand op tijd verlaten.
Beelden van de brand (tekst gaat verder onder de video):
VIDEO | Dak brandend schoonmaakbedrijf Halle deels ingestort

Veel rook

De rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien. De brandweer adviseerde ramen en deuren dicht te houden.
De brand is waarschijnlijk door werkzaamheden op het dak ontstaan, waarbij onkruid werd weggebrand. De omwonenden worden dinsdagmiddag bijgepraat over de brand.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!