Nieuws

Ede al deels op slot vanwege NK Wielrennen

Ede gaat de komende dagen voor een belangrijk deel op slot. Dat heeft alles te maken met de Nederlandse kampioenschappen wielrennen die in Ede en omgeving worden gehouden. Hoewel het evenement morgen begint, zijn vandaag al enkele wegen afgesloten. © Omroep Gelderland
Ede gaat de komende dagen voor een belangrijk deel op slot. Dat heeft alles te maken met de Nederlandse kampioenschappen wielrennen die in Ede en omgeving worden gehouden. Hoewel het evenement morgen begint, zijn vandaag al enkele wegen afgesloten.
De Arnhemseweg en Vossenakker zitten sinds dinsdagochtend dicht. De afsluiting geldt tot en met maandag 1 juli 17.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid door middel van borden.
Verslaggever Vera Eisink sprak met de projectleider:
Op de dagen dat de wedstrijden worden verreden, zijn er nog veel meer afsluitingen. Dat is op woensdag, zaterdag en zondag. Ede blijft via de noordkant wel bereikbaar. 

Ook afsluitingen in Wageningen en Bennekom

De wegwedstrijd komt ook langs Wageningen en Bennekom. De kernen van die plaatsen blijven wel bereikbaar, maar het verkeer moet rekening houden met vertraging. Zo zijn er tijdelijke afsluitingen als de wielrenners langskomen. 
Tekst gaat verder onder de reportage.
Ede al deels op slot vanwege NK Wielrennen

Ruim 100 vrijwilligers actief

Voor het NK zijn tussen de 100 en 150 vrijwilligers ingezet. Die komen van bijvoorbeeld wielerverenigingen en de scouting, maar ook andere clubs en verenigingen zijn aangeschreven.
Vanwege de hitte heeft de organisatie het aantal watertappunten uitgebreid. Ook zijn er extra EHBO'ers op de been.

Alternatieve routes...

Nieuwsgierig wat het voor jou betekent? Check hier de link naar de website van het NK. Ook de gemeente Ede adviseert inwoners rekening te houden met de tijdelijke afzettingen. Ze verstuurde eerder brieven naar inwoners.