Nieuws

RIVM waarschuwt voor smog

Archieffoto
Ondanks de warmte toch van plan om te sporten of in de tuin te werken? Volgens het RIVM kun je dat beter niet doen. Ze waarschuwen mensen die gevoelig zijn voor luchtvervuiling binnen te blijven. Vooral het oosten van Nederland kan maandagmiddag en aan het begin van de avond last ondervinden van smog.
ARNHEM - Ondanks de warmte toch van plan om te sporten of in de tuin te werken? Volgens het RIVM kun je dat beter niet doen. Ze waarschuwen mensen die gevoelig zijn voor luchtvervuiling binnen te blijven. Vooral het oosten van Nederland kan maandagmiddag en aan het begin van de avond last ondervinden van smog.
Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen. Smog kan zorgen voor irritatie aan ogen, neus en keel. Verder kunnen er luchtwegklachten ontstaan zoals hoesten, kortademigheid en een toename van astmaklachten. In de avond is de lucht weer schoner.
De smog blijft waarschijnlijk tot woensdag hangen; dan is er ten zuidoosten van de lijn Arnhem - Eindhoven nog een kleine kans op smog.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!