Nieuws

Jong meisje lastiggevallen door volwassen man

Een meisje van 10 jaar is afgelopen woensdag lastiggevallen in Ede. Een man op een fiets pakte haar hardhandig vast. Dat gebeurde rond 12.30 uur aan de Telefoonweg, ter hoogte van de Kwantum. Dat meldt de politie zondagavond op Facebook. © Facebook politie Ede
EDE - Een meisje van 10 jaar is afgelopen woensdag lastiggevallen in Ede. Een man op een fiets pakte haar hardhandig vast. Dat gebeurde rond 12.30 uur aan de Telefoonweg, ter hoogte van de Kwantum. Dat meldt de politie zondagavond op Facebook.
De politie is op zoek naar de man. Zijn signalement: een persoon in de leeftijd van 40, 50 jaar. De man is 1,70 meter en heeft een donkere (getinte) huidskleur. Hij sprak bovendien een buitenlandse taal. De verdachte heeft stijl zwart met grijs haar en draagt een baard. Verder had hij een zwart shirt met zwart vest aan en droeg hij een donkerblauwe spijkerbroek.

Dag eerder ook gevolgd

De man reed op een oude herenfiets in de kleuren groen en blauw. Het 10-jarige meisje reed ook op een fiets. Dezelfde man had haar een dag eerder ook gevolgd toen zij op haar fiets naar school reed, zo meldt de politie. 
Er zou bij het incident op de Telefoonweg een mannelijke getuige zijn geweest, die het meisje wist te bevrijden van de verdachte. Deze getuige heeft zich volgens de politie nog niet gemeld. De politie hoopt dat dat alsnog gebeurt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!