Nieuws

Directeur Laborijn met 'buitengewoon verlof' na vernietigend rapport

De directeur van de Achterhoekse sociale dienst Laborijn Betty Talstra is met 'buitengewoon verlof'. Aanleiding is het rapport van vorige week, waarin een vernietigend oordeel werd geveld over het functioneren van de sociale dienst voor de gemeenten Aalten, Oude IJsselstreek en Doetinchem. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De directeur van de Achterhoekse sociale dienst Laborijn Betty Talstra is met 'buitengewoon verlof'. Aanleiding is het rapport van vorige week, waarin een vernietigend oordeel werd geveld over het functioneren van de sociale dienst voor de gemeenten Aalten, Oude IJsselstreek en Doetinchem.
Volgens Laborijn is Talstra met het bestuur in gesprek over 'de toekomst van de organisatie en haar eigen positie daarin'. 
Uit het onderzoek van Bureau Berenschot naar misstanden bij de Achterhoekse sociale dienst Laborijn bleek dat een groot deel van de cliënten zich gekleineerd, geminacht en respectloos behandeld voelt.
Kort na het verschijnen van het rapport besloot de gemeente Oude IJsselstreek zich terug te trekken uit Laborijn. Verantwoordelijk wethouder Van de Wardt noemde de conclusies 'heftig, schokkend en beschamend'. Volgens hem was er sprake van 'brede onvrede' en was het rapport de spreekwoordelijke druppel.
Volgens het bestuur van Laborijn heeft Oude IJsselstreek nog niet formeel laten weten dat ze niet verder wil met de sociale dienst.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!