Nieuws

'OM wil jaar langer tbs voor moordenaar meisje van Nulde'

Het Openbaar Ministerie wil dat de tbs van de moordenaar van het meisje van Nulde met een jaar wordt verlengd. Dat meldt de Gelderlander. © ANP
Het Openbaar Ministerie wil dat de tbs van de moordenaar van het meisje van Nulde met een jaar wordt verlengd. Dat meldt de Gelderlander.
De inhoudelijke zitting is op 1 juli. Dan blijkt of Mike J, de moordenaar, ook daadwerkelijk langer tbs krijgt. 'Ik verwacht wel dat de tbs met een jaar of twee wordt verlengd', vertelt advocaat Niels van Wersch aan Omroep Gelderland.
Vorig jaar januari werd bekend dat J. zelfstandig buiten de kliniek gaat wonen. De nabestaanden reageerden geschokt. Ze waren hierover niet ingelicht. Martin Huisman, de vader van het meisje, diende donderdag bij de rechtbank opnieuw een formeel verzoek in tot spreekrecht. In 2017 deed hij dat ook, maar de rechtbank wees zijn verzoek toen af.
Wettelijk gezien is er geen ruimte voor nabestaanden om op tbs-verlengingszittingen het woord te voeren. De nabestaanden willen dat de rechtbank hen alsnog die ruimte geeft.
Op Strand Nulde spoelde in de zomer van 2001 het rompje aan van een toen onbekend meisje. Maanden later bleek uit onderzoek dat het ging om de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht. Mike J. was de stiefvader van de kleuter. In 2003 kreeg hij twaalf jaar cel en tbs met dwangverplichting opgelegd voor doodslag.

Zie ook: