Nieuws

Mogelijke speeltuin Beatrixpark roept vragen op bij de ChristenUnie Ede

Foto ter illustratie: Pixabay
Onlangs verscheen in de lokale media een bericht over de Edese Sterre. Ze verzamelde handtekeningen om de gemeente te overtuigen het speeltuintje te plaatsen in het Beatrixpark. Bram van de Beek van de ChristenUnie las dit verhaal en het riep bij hem vragen op. Het raadslid maakte daarom gebruik van het vragenuurtje tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdagavond.
EDE - Onlangs verscheen in de lokale media een bericht over de Edese Sterre. Ze verzamelde handtekeningen om de gemeente te overtuigen het speeltuintje te plaatsen in het Beatrixpark. Bram van de Beek van de ChristenUnie las dit verhaal en het riep bij hem vragen op. Het raadslid maakte daarom gebruik van het vragenuurtje tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdagavond.

'Voldoende speelmogelijkheden'

Van de Beek  vroeg het college van burgemeester en wethouders of de speelplaatsen wel eerlijk verdeeld zijn over de gemeente. Ook wilde hij weten hoe de gemeente de speelplekken diverser kan maken. Het raadslid stelt ook dat er al meerdere initiatieven zijn voor speelplaatsen. 'Hoe gaat men daarmee om?'

'Verdeling speelplekken in kaart gebracht'

Wethouder Hoefsloot heeft Sterre gesproken en heeft de handtekeningen in ontvangst genomen. Hij concludeert dat de betrokkenheid vanuit de buurt groot is, maar de bedachte locatie niet de meest ideale is. Hoefsloot: 'Wij gaan onderzoeken waar de beoogde speelplaats van Sterre moet komen.Er zijn juist rondom het Beatrixpark te weinig speelplekken.' De wethouder gaf tevens aan dat de verdeling van speelplaatsen in de gemeente Ede goed in kaart is gebracht, hij gaat de raad daarover inlichten.