Nieuws

Het zwembad in Culemborg gaat dicht, tenzij...

De gemeente Culemborg geeft het bestuur van het zwembad tot 18 juli de tijd om met een alternatief plan te komen om het bad te kunnen exploiteren met de bestaande subsidie. Komt zo'n plan er niet, dan kijkt de gemeente naar andere mogelijkheden. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - De gemeente Culemborg geeft het bestuur van het zwembad tot 18 juli de tijd om met een alternatief plan te komen om het bad te kunnen exploiteren met de bestaande subsidie. Komt zo'n plan er niet, dan kijkt de gemeente naar andere mogelijkheden.
Mogen die andere opties nergens toe leiden, dan gaat het nog maar 3,5 jaar oude bad alsnog dicht in 2020. Dat is de strekking van een amendement, dat door de voltallige raad van Culemborg donderdagavond is aangenomen.
Het zwembad kampt sinds de opening met tekorten, onder meer vanwege technische tegenvallers maar ook door het uitblijven van eerder beloofde vrijwillige ondersteuning door bijvoorbeeld zwemverenigingen. Dat tekort is zo hoog opgelopen, dat er dit jaar met spoed ruim twee ton extra bij de subsidie moet.
De Stichting Zwemmen Culemborg, die het bestuur van het zwembad vormt, moet dus met een voorstel komen. Dat moet op 18 juli besproken worden. Volgens bestuursvoorzitter Hannie Treffers van SZC betekent dat er op 25 juni al contouren van dat voorstel bekend moeten zijn. Zij gaat uit van betrokkenheid van externe partijen, dus andere exploitanten van het zwembad. Dat moeten partijen zijn die al meerdere zwembaden beheren, aldus Treffers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!