Nieuws

Snikhete dagen op komst: temperatuur stijgt naar 37 graden

Dat het volgende week boven de 30 graden wordt, was al bekend. MeteoGroup in Wageningen doet daar op basis van de nieuwste verwachtingen nog een schepje bovenop: woensdag wordt 37 graden verwacht. Dat komt dicht in de buurt van het all-time hitterecord. © ANP
WARNSVELD - Dat het volgende week boven de 30 graden wordt, was al bekend. MeteoGroup in Wageningen doet daar op basis van de nieuwste verwachtingen nog een schepje bovenop: woensdag wordt 37 graden verwacht. Dat komt dicht in de buurt van het all-time hitterecord.
In het hele land domineren temperaturen boven de 30 graden de weerkaart. In het oosten van het land wordt het woensdag het heetst; Gelderland kan temperaturen verwachten rond de 37 graden.
Gisteren werd bekend dat er een hittegolf wordt verwacht. Dat zou de eerste van het jaar zijn. Woensdag meldde Dorien Bouwman van MeteoGroup dat het in de aanloop van de hittegolf steeds warmer wordt. Vrijdag hangen temperaturen rond de 19 graden, zaterdag ligt de temperatuur rond de 23 graden en zondag kan het oosten al genieten van 27 graden.
Maandag kan de komst van de hittegolf écht gevoeld worden; dan wordt het gemiddeld 32 graden in de provincie.

Achterhoeks hitterecord

Het hitterecord in Nederland is nog steeds 38,6 graden. Op 23 augustus 1944 lieten de thermometers deze temperatuur zien in het Achterhoekse Warnsveld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!