Nieuws

Barneveld gaat de strijd aan met lachgas

Wie op en rond Barneveldse evenementen gebruik wil maken van lachgas loopt binnenkort een groter risico beboet te worden. De gemeenteraad heeft besloten dat er strenger wordt opgetreden tegen het gebruik van de drug. © LokaalBelang Barneveld
BARNEVELD - Wie op en rond Barneveldse evenementen gebruik wil maken van lachgas loopt binnenkort een groter risico beboet te worden. De gemeenteraad heeft besloten dat er strenger wordt opgetreden tegen het gebruik van de drug.
Partijen LokaalBelang, SGP en ChristenUnie gaven aan dat het gebruik van lachgas schrikbarend toeneemt en dat de gemeente daar wat aan moet doen. De partijen willen het gebruik en bezit van lachgas verbieden op en rond evenementen. 
Veel gemeentes hebben het terugdringen van het gebruik van lachgas al meegenomen in hun beleid. Het plan van de drie partijen werd daarom ook door de raad aangenomen. 'We zien steeds vaker dat er lachgaspatronen op straat liggen, ook recent nog een enorme berg bij het Oosterbos', verklaart Mijntje Pluimers van LokaalBelang. 'We willen jongeren voorlichting geven over de gevaren van het gebruik van lachgas', aldus Pluimers. 
Bij het aanvragen van vergunningen voor evenementen zal nu ook staan dat het gebruik van lachgas verboden is. Volgens Pluimers een belangrijk signaal. 'Binnenkort staat bijvoorbeeld Gelderpop weer op het programma. Het zou mooi zijn als we op dat soort grote evenementen het gebruik van lachgas kunnen terugdringen.'
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!