Nieuws

Ruim 900 dode varkens aangetroffen in Winterswijk

De politie heeft donderdagochtend samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ruim 900 dode varkens aangetroffen in Winterswijk. De NVWA stelt een strafrechtelijk en technisch onderzoek in. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De politie heeft donderdagochtend samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ruim 900 dode varkens aangetroffen in Winterswijk. De NVWA stelt een strafrechtelijk en technisch onderzoek in.
De politie kreeg de melding dat er een groot aantal dode varkens was gevonden. 'We hebben toen op locatie onderzoek uitgevoerd, waaruit bleek dat er ruim 900 lagen. Dat was een treurig beeld. De foto's zijn te schokkend om te laten zien, dus die gaan we ook niet delen', vertelt wijkagent Willem Saris. Hij was ter plaatse en trof de dode varkens buiten aan.
De politie en de NVWA hebben al enig idee wat de oorzaak is. Voorlopig wachten ze echter de uitslagen van het onderzoek af. Er is nog niemand aangehouden.
Beelden van het ruimten van het varkens:
Ruim 900 dode varkens aangetroffen in Winterswijk

Speculatie

De NVWA benadrukt dat het onderzoek met grote zorgvuldigheid wordt uitgevoerd. 'Er zijn meerdere scenario's denkbaar. We weten nog niet hoe het heeft kunnen gebeuren en we weten ook niet hoe lang het onderzoek gaat duren. Alles wat nu naar buiten komt over een mogelijke oorzaak is vooralsnog alleen maar speculatie', aldus een woordvoerder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!