Nieuws

Festival Wal-halla in Elburg krijgt tweede editie

De tweede editie van festival Wal-halla is op vrijdagavond 28 juni en zaterdag 29 juni op de stadswal van Elburg. © LOEmedia
ELBURG - De tweede editie van festival Wal-halla is op vrijdagavond 28 juni en zaterdag 29 juni op de stadswal van Elburg.
Na het succes van vorig jaar bevolken ook dit jaar diverse foodtrucks en artiesten de stadswal van Elburg. 'We willen de mensen opnieuw verrassen met een origineel programma', vertelt Mellanie van Doleweerd van Festival Wal-halla.
Wal-halla is een plek waar van alles te beleven is voor jong en oud. Het festival breidt dit jaar uit en start al op vrijdagavond 28 juni met een gezellige vrijmibo en een silent disco. En wie het dansen liever aan anderen overlaat, kan heerlijk op het terras genieten van alle lekkernijen van de foodtrucks en de bar.
Programma zaterdag 29 juni:
Voor vroege vogels begint de zaterdag bijtijds met een ontbijtpicknick en sportieve activiteiten. Rond het middaguur starten de livemuziek en de diverse theatervoorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. Bijzonder veelbelovend is de komst van Circus Snor met de voorstelling ‘Royale’. De show voert bezoekers mee naar een wereld van sterke mannen, beeldschone koorddanseressen en grappige clowns.
En buiten de tent kunnen kinderen hun eigen circustalent in de praktijk brengen. Behalve kijken en luisteren kunnen bezoekers ook zelf aan de slag op het festival. Zo is er een spannende escape room in de kazematten en zorgt de workshop katapult bouwen gegarandeerd voor spektakel. Kinderen kunnen zich onder andere creatief vermaken bij de workshop Paint Explosion van Bussie Basta. Kortom, er is voor ieder wat wils. Op www.wal-halla.nl staat het complete programma-aanbod gepresenteerd.
De centrale plek op het festivalterrein, de Voedselberg, wordt opnieuw omgetoverd tot een waar openluchtrestaurant. De foodtrucks en bar voorzien bezoekers in alles wat ze nodig hebben om ontspannen te genieten van het festivalsfeertje. En omdat je zuinig moet zijn op goede tradities zal DJ Browbeat het festival ook dit jaar afsluiten met een knallend feest!
Locatie:  De vestingwal van Elburg, ter hoogte van het Neerlands bergje.
Datum:   Vrijdag 28 juni, 17:30 – 23:00 uur.
Zaterdag 29 juni, 09:00 – 21:00 uur.
Gratis toegang