Nieuws

Ronald McDonald Huis populair onder vrijwilligers

ARNHEM - In een tijd waarin iedereen druk is en zo ongeveer elke organisatie een groot probleem heeft om vrijwilligers te krijgen heeft het Ronald McDonald Huis in Arnhem er in één keer een groot bestand aan helpende handen bij gekregen. Op een informatieavond voor vrijwilligers kwamen dertig mensen af. De helft daarvan heeft inmiddels een dienst meegelopen.
Het succes is mede te danken aan Gelderland Helpt. Op radio, tv, social media en de website deed het Ronald McDonald Huis een oproep voor vrijwilligers. En met succes dus. Zeker de helft van geïnteresseerden werd op de vacatures geattendeerd door het platform van Omroep Gelderland.
Het Ronald McDonald vakantiehuis biedt gezinnen met een zorgintensief kind tussen de nul en vijfentwintig jaar oud de gelegenheid om met het hele gezin vakantie te vieren in een aangepast vakantieappartement.

Niet iedereen kan zomaar in een vakantiebungalow verblijven

Marja Krijgsheld werkt al vijf jaar met veel plezier als vrijwilligers bij Het Boshuus: 'Voor ons (mensen zonder lichamelijke aandoening) is het heel normaal om op vakantie te gaan, hier komen gezinnen die niet zomaar in een vakantiebungalow kunnen verblijven. Hier hebben ze alles bij de hand wat een kindje met zorg nodig heeft'.
Als vrijwilliger probeert Marja de gasten een zo prettig mogelijk verblijf te geven. 'Het vrijwilligerswerk bestaat uit heel veel werkzaamheden. Je ontvangt de bezoekers, maar zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat het huis netje blijft. Ik ervaar zelf als vrijwilliger dat we het heel gezellig hebben met elkaar als collega’s. Iedereen heeft een beetje dezelfde insteek. We willen dat de mensen die hier verblijven zich thuis voelen.'
Tekst gaat door onder de video

Al veel hulp, maar nog niet genoeg

Als alle nieuwe vrijwilligers blijven heeft het Ronald McDonaldhuis voorlopig voldoende vrijwilligers om de doordeweekse dagen het rooster rond te krijgen. Alleen de avonden en de weekenden zijn minder populair bij de vrijwilligers. Dus nieuwe mensen zijn er nog steeds welkom. Aanmelden kan via www.gelderlandhelpt.nl.
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.                                                           

Gelderland Helpt is te vinden op:

www.gelderlandhelpt.nl
Facebook
Radio: elke dag op omroep Gelderland om 11.10 en 16.20 uur en op zaterdag van 12.00-14.00 uur
TV: elke zondag (17.20 uur, elk uur herhaald) en dinsdag en donderdag (17.45 uur, elk uur herhaald)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!