Nieuws

Files voor Phil Collins opgelost

NIJMEGEN - Het verkeersinfarct in en rondom Nijmegen lost langzaam op. Het verkeer in en om Nijmegen stond donderdag in de spits volledig vast. Muziekfans waren onderweg naar het Goffertpark waar vanavond Phil Collins optreedt. In de stad konden weggebruikers bijna geen kant op.
Phil Collins staat vanavond in het Goffertpark. Organisator Mojo en de gemeente Nijmegen verwachten dat er  zo'n 50.000 bezoekers op het concert afkomen.
Op de Oversteek, de Waalbrug, het Keizer Karelplein en toegangswegen zoals de Graafseweg en Sint Annastraat was het dringen geblazen. Verkeerslichten op de Graafsweg deden het niet.
Op Gelderse wegen stond rond 17.20 uur 200 kilometer file. De ANWB meldde even na 16.30 uur op Twitter dat de vertraging op de N326 tussen Wijchen en Nijmegen 40 minuten bedroeg.

Brand hindert verkeer

Op de Energieweg (S100) had verkeer, dat daar al vaststond, mogelijk ook last van een grote brand bij een metaalrecyclingsbedrijf. Die woedde aan de Nijverheidsweg. De rook trok niet richting het Goffertpark waar het optreden plaatsvindt.
In grote delen van de stad stinkt het. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid adviseerde concertgangers de ventilatie in hun auto uit te zetten. De brandweer heeft NL Alert verspreid.
De situatie in Nijmegen rond 16.15 uur, foto TomTom My Drive:
Het verkeersinfarct in en rondom Nijmegen lost langzaam op. Het verkeer in en om Nijmegen stond donderdag in de spits volledig vast. Muziekfans waren onderweg naar het Goffertpark waar vanavond Phil Collins optreedt. In de stad konden weggebruikers bijna geen kant op.
De 67-jarige Engelse zanger werd bekend bij het grote publiek als leadzanger van de band Genesis, eerder was hij de drummer van de band. Inmiddels heeft zijn zoon Nicholas die taak overgenomen.
De Engelsman boekte vooral in de jaren tachtig grote hits, maar zei Genesis in 1993 vaarwel en ging alleen verder. Hij wist zowel solo als met zijn band over hele wereld meer dan honderd miljoen albums te verkopen.

'Kom op tijd naar Nijmegen'

Collins laat het publiek ongetwijfeld meezingen met hits als ‘In The Air Tonight’, ‘Easy Lover’ en ‘You Can’t Hurry Love’ tijdens zijn Still Not Dead Yet Live Tour. Het is voor het eerst in veertien jaar dat Collins het Nederlandse publiek opzoekt.
Onder meer door werkzaamheden aan de Waalbrug krijgen concertbezoekers het advies op tijd naar Nijmegen af te reizen.
De ANWB over de verkeersdrukte:
De eerste fans verzamelen zich op het festivalterrein.
Het verkeersinfarct in en rondom Nijmegen lost langzaam op. Het verkeer in en om Nijmegen stond donderdag in de spits volledig vast. Muziekfans waren onderweg naar het Goffertpark waar vanavond Phil Collins optreedt. In de stad konden weggebruikers bijna geen kant op. © Omroep Gelderland
Het concert is niet uitverkocht. Na Phil Collins speelt volgende week donderdag de band Muse nog in het Goffertpark. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!