Nieuws

Bewoners boos na hoosbui in seniorenflat

ARNHEM - Bij een flinke bui regent het in bij seniorenflat Tuinstede in Arnhem. De bewoners zijn daar niet blij mee en vinden dat woningcorporatie Vivare te langzaam is met het oplossen van het probleem.
Het centrale gedeelte van de seniorenflat heeft een glazen dak dat open kan als het warm is. Maar de regensensor van het dak is stuk en dus blijft het dak gewoon open, zelfs bij een flinke onweersbui. Dat zorgt voor plassen beneden in de hal en op de galerij, en zo kan het glad worden. 
'Als ik er over bel dan duurt het soms uren voordat er iemand komt om die ramen dicht te doen', vertelt de 90-jarige bewoner Dick Buitenhuis. Hij vindt dat Vivare nalatig is. 
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)
Bewoners boos na hoosbui in seniorenflat

Truc met glaasje ijswater

Bij een flinke regenbui proberen de bewoners zelf de ramen dicht te doen met een truc. Het automatische dak reageert namelijk ook op kou. En dus klimt bewoner Tom Bohle (inmiddels al in de 70) op een trapje om met een glas ijswater de thermostaat van het dak te beïnvloeden.
Dat helpt slechts heel even. Want even later gaat het dak gewoon weer open terwijl het met bakken uit de hemel komt.

Monteur komt pas vrijdag

Vivare laat in een reactie weten dat het dak door een speciale monteur gemaakt moet worden en dat deze monteur pas vrijdag kan komen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!