Nieuws

Dawn lanceert springplank voor Gelderse talenten: Podium Kabam

Dawn (Imke Dekker) in Podium Kabam.
Zangeres Dawn is de eerste van 22 Gelderse talenten die straalt op Podium Kabam. Haar clip is woensdag gepresenteerd en online gegaan. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Zangeres Dawn is de eerste van 22 Gelderse talenten die straalt op Podium Kabam. Haar clip is woensdag gepresenteerd en online gegaan.
Dawn is de 20 jarige Imke Dekker uit Culemborg. Ze studeert aan Artez in Arnhem en heeft de ambitie in een band te spelen met eenzelfde grote ambitie als zijzelf.  Imke schrijft haar muziek en teksten zelf. Het lied 'You were a dream, now you're a nightmare' gaat over de liefde. Wat begon als een droom werd tot een nachtmerrie. 
Kijk en luister naar Dawn: (tekst gaat verder na de clip)

Podium Kabam: springplank voor talenten

In Podium Kabam krijgen Gelderse 'ruwe diamanten' een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden. Programmamaker Jan Willem van der Hogen: 'Ruwe diamanten zijn al hartstikke goed, maar zijn nog niet doorgebroken. Podium Kabam geeft net dat laatste zetje. In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. Als het maar hartstikke goed is wat ze doen.'
Artiesten krijgen 3 tot 8 minuten de tijd om te laten zien wat ze kunnen. 

Poppunt Gelderland en de Basis

Het platform komt tot stand door vele samenwerkingen. Poppunt Gelderland is een initiatief van onder andere de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn) en de provincie Gelderland. De opnames vinden plaats in de Basis, het oude Doornroosje in Nijmegen. 
De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf september op Omroep Gelderland uitgezonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!