Nieuws

Bouwer biomassacentrale in Arnhem bedreigd

De bouwer van de biomassacentrale die dit najaar in gebruik wordt genomen op Industrie Park Kleefse Waard, is bedreigd door tegenstanders. Over de aard van de bedreiging wil het bedrijf, Veolia, voorlopig niets kwijt. Wel heeft het aangifte gedaan. © Pixabay
ARNHEM - De bouwer van de biomassacentrale die dit najaar in gebruik wordt genomen op Industrie Park Kleefse Waard, is bedreigd door tegenstanders. Over de aard van de bedreiging wil het bedrijf, Veolia, voorlopig niets kwijt. Wel heeft het aangifte gedaan.
Er is discussie over de duurzaamheid van biomassacentrales. Verschillende actiegroepen startten onlangs een petitie om de komst van de centrale tegen te houden. Die leverde 2600 handtekeningen op.
Ook werden 180 bezwaarschriften ingediend bij de provincie, mede door actiegroep Behoud Bomen Arnhem. De groep kondigde al nieuwe acties aan.

Spoeddebat

Drie jaar geleden keurde de provincie de vergunningen voor de centrale goed. Tegenstanders van de biomassacentrale doen nu een beroep op de gemeente Arnhem om de provincie te vragen dit besluit terug te draaien. Ze hopen in ieder geval de opening van de centrale tegen te houden via de Raad van State.
Woensdagavond dient, op aandringen van de SP en Partij voor de Dieren, een spoeddebat in de Arnhemse gemeenteraad. Verschillende insprekers, zoals Mark Bosch van Behoud Bomen Arnhem en bouwer Veolia zelf, komen dan ook aan het woord.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!