Nieuws

Marcouch weigert imam excuses aan te bieden

Imam Youssef Arkhouch.
Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ziet geen enkele aanleiding om imam Youssef Arkhouch excuses aan te bieden. De uitspraken van de burgemeester over salafisme enerzijds en de imam anderzijds waren zorgvuldig, stelt het college dinsdag. Marcouch vindt excuses daarom misplaatst. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ziet geen enkele aanleiding om imam Youssef Arkhouch excuses aan te bieden. De uitspraken van de burgemeester over salafisme enerzijds en de imam anderzijds waren zorgvuldig, stelt het college dinsdag. Marcouch vindt excuses daarom misplaatst.
De imam stapte naar de rechter omdat hij vond dat Marcouch hem in verband zou hebben gebracht met problematisch salafisme. Dat speelde rond de benoeming van de imam bij een Arnhemse moskee. De benoeming ging niet door, maar Arkhouch kreeg van de rechter wel deels gelijk. Arnhem kon volgens de rechter niet bewijzen dat de voorganger zelf gewelddadig gedachtegoed zou aanhangen of haatzaaiende preken hield.
De gemeente moest hem 4000 euro schadevergoeding betalen en een rectificatie plaatsen. Dat is ondertussen gebeurd. Marcouch heeft het bedrag niet uit eigen zak betaald, de gemeente is aansprakelijk gesteld en heeft daarom de vergoeding betaald.
De imam stapt volgens zijn advocaat opnieuw naar de rechter.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!