Nieuws

Sloop oude gemeentehuis Zevenaar na maanden weer hervat

ZEVENAAR - Deze week wordt de sloop hervat van het voormalige gemeentehuis van Zevenaar. Sinds eind 2018 lag de sloop van het pand op het Raadhuisplein stil. De 'pauze' duurde langer dan verwacht.
door Lonneke Gerritsen
Vorig jaar augustus werd een begin gemaakt met de sloop van het oude gemeentehuis. Het pand is aan de binnenkant volledig gestript en er zijn asbestsaneringen uitgevoerd. Afgelopen najaar werden de werkzaamheden stilgelegd toen bij het slopen van de muren meer asbest werd ontdekt dan was verwacht. Er moest eerst een plan van aanpak gemaakt worden. 

Extra eisen voor sloop

Daarna kreeg de gemeente ook nog eens meldingen van verzakkingen van woningen uit de omgeving van het raadhuis. Omdat eerst onderzocht moest worden wat daar de oorzaak van was, schoot het met de sloop niet op. 
Inmiddels is duidelijk dat de verzakkingen niet worden veroorzaakt door de sloopwerkzaamheden. Wel heeft de droogte van vorige zomer gezorgd voor veranderingen in de bodem. Daarom zijn voor de sloop en nieuwbouw extra eisen opgesteld.
De aannemer doet zijn best om de sloopwerkzaamheden nog voor de zomervakantie af te ronden. Op de plek van het oude gemeentehuis komen appartementen, horeca en een winkelruimte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!