Nieuws

Wethouder Gert van den Berg beklimt Mont Ventoux

Enkele politici uit de regio Nunspeet, onder wie wethouder Gert van den Berg, hebben zaterdag de Mont Ventoux beklommen. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Enkele politici uit de regio Nunspeet, onder wie wethouder Gert van den Berg, hebben zaterdag de Mont Ventoux beklommen.
Een tocht van 21 kilometer met stijgingspercentages van 7 t/m 12%, met geen meter vlak. Met het aangaan van deze uitdaging via Join4energy hebben zij geld ingezameld voor het ontwikkelen van een medicijn tegen energie-stofwisselingziekten. Vijftig procent van de kinderen met deze ziekte wordt niet ouder dan 10 jaar en zeventig procent wordt niet ouder dan 18 jaar. Aangezien deze ziekte niet vaak voorkomt is het voor de farmaceutische industrie niet interessant om een medicijn tegen deze ziekte te ontwikkelen. Geld hiervoor moet dus particulier worden gevonden.
Van den Berg: 'Voor dit doel hebben wij ons willen inzetten. Met ons regionale team hebben wij ruim 12.000 euro bij elkaar gehaald. Als tegenprestatie hebben wij de Mont Ventoux beklommen. Ik heb dat per racefiets gedaan. Het was echt afzien, maar het was het waard.' Dit jaar was de tiende editie van de Join4energy-challenge. Dit jaar is in totaal ruim 483.000 euro bijeen gehaald.