Nieuws

Verdachten mestfraudezaak Oldebroek op vrije voeten

De vier mannen die waren aangehouden in de mestfraudezaak rondom agrarisch transportbedrijf Jan Bakker in Oldebroek zijn op vrije voeten gesteld. 'Maar ze zijn nog wel verdachte', laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. © RTV Oost
OLDEBROEK - De vier mannen die waren aangehouden in de mestfraudezaak rondom agrarisch transportbedrijf Jan Bakker in Oldebroek zijn op vrije voeten gesteld. 'Maar ze zijn nog wel verdachte', laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.
Volgens het OM is het voor het verdere onderzoek niet nodig dat de vier vast blijven zitten. Fraude- en milieuzaken zijn vaak langlopende onderzoeken, zegt een woordvoerder. 'De verwachting is dan ook dat het eerder enkele maanden dan weken in beslag zal nemen.'
De komende periode pluizen rechercheurs de administratie na. Indien nodig worden er mensen gehoord. Vervolgens zal het uiteindelijke proces-verbaal bij het OM worden ingediend.
De mannen werden afgelopen donderdag aangehouden. Het OM verdenkt de vier onder meer van het op papier afvoeren van mest, wat in werkelijk niet gebeurde. Hierdoor konden tientallen boerenbedrijven meer mest gebruiken dan is toegestaan. Ook zou er afvalwater geleverd zijn aan bedrijven die dit niet mogen hebben. De verdachten zouden verder een mix van mestsoorten hebben verkocht als varkensmest.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!