Nieuws

PvdA-fracties bezorgd over cliënten Laborijn

De PvdA-fracties in Oude IJsselstreek en Doetinchem zijn bezorgd over de cliënten van sociale dienst Laborijn. De politieke partij spreekt haar zorgen uit na de presentatie van Bureau Berenschot en het besluit van Oude IJsselstreek om de sociale dienst de rug toe te keren. © REGIO8
ULFT - De PvdA-fracties in Oude IJsselstreek en Doetinchem zijn bezorgd over de cliënten van sociale dienst Laborijn. De politieke partij spreekt haar zorgen uit na de presentatie van Bureau Berenschot en het besluit van Oude IJsselstreek om de sociale dienst de rug toe te keren.
“Dat heeft veel onrust veroorzaakt bij cliënten van Laborijn”, laten de fracties in een statement weten. “Naast het onderzoek door Bureau Berenschot draagt het voornemen uit te treden nog eens extra bij aan deze onrust. Uit de vele reacties van cliënten en medewerkers van Laborijn blijkt dat het vertrouwen in de continuïteit en een goede dienstverlening verder afneemt.”
De fracties willen dat de dienstverlening gewoon doorgaat. “De cliënten mogen niet de dupe worden van de situatie en de onduidelijkheid.” De fracties vragen de colleges van hun gemeente en het bestuur van Laborijn om maatregelen op korte termijn. Dat moet gedupeerden, langere wachtlijsten en andere problemen voorkomen. “Daarnaast moeten alle cliënten van Laborijn zo snel mogelijk geïnformeerd worden over de gevolgen voor hun situatie.”
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.