Nieuws

Dit was de Gelderse Nacht van de Vluchteling

ARNHEM - De Nacht van de Vluchteling zaterdag op zondag heeft met 5.700 lopers landelijk ruim 1,5 miljoen euro opgeleverd. In Gelderland liepen 834 deelnemers een totaalbedrag van 178.820 euro bijeen. De Gelderse etappe, van Nijmegen naar Arnhem, liep dwars door het gebouw van Omroep Gelderland en stond centraal in het programma Zin in Zondag op Radio Gelderland.
De Nacht van de Vluchteling moet noodhulp opleveren voor ruim 68 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Presentator Daan Hartgers en verslaggever Hans de Herdt spraken voor Zin in Zondag met wandelaars, de organisatie en de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch.
De Gelderse tocht startte zaterdagavond in concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen met een motivatiespeech van de Nijmeegse wethouder Grete Visser en Aeham Ahmad. Hij was 'De pianist van Yarmouk' die bekend werd met zijn piano-uitvoeringen te midden van de puinhopen van de stad Jarmuk in 2012 in de burgeroorlog in Syrie.
De route liep langs Watergoed in Valburg (01:50), Boerderij De Buitenplaats in Arnhem (03:00 uur), Monnikenhuize (04:10 uur), Omroep Gelderland (05:20 uur) en finisht bij Stadsvilla Sonsbeek rond 08:00 uur. Daar wachtten zondagmorgen de medailles uit handen van burgemeester Marcouch. De route liep dwars door het gebouw van Omroep Gelderland. Op de stories van het Instagram account van Omroep Gelderland zie je een sfeerverslag.
De tekst gaat verder onder de video
Dit was de Gelderse Nacht van de Vluchteling

Lopers in Gelderland

In de Gelderse etappe liepen veel deelnemers in teamverband mee, volgens de organisatie 127 teams: verpleegkundigen van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, medewerkers van het Canisius College uit Nijmegen. Ook moeders onder de vlag 'Moms in Actie', allemaal zwanger toen ze elkaar leerden kennen, liepen de Nacht van de Vluchteling.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!