Nieuws

In een barrel door Europa voor Toon Hermanshuis

TIEL - Met een auto van minimaal twintig jaar oud en maximaal 750 euro op een race van 2.500 kilometer kris kras door Europa. Komende week wordt deze Megarun voor het eerst gehouden. Drie werknemers van een casino in Tiel besloten er een bijzonder teamuitje van te maken. Zij hopen daarmee zo'n 5.000 euro op te halen voor het Toon Hermanshuis in Tiel.
door Menno Provoost
Niels Vink, Kees van Ouwerkerk en Charles Lindeboom besloten de allereerste Megarun als teamuitje aan te grijpen. De barrelrace voert hen en nog zo'n vierhonderd deelnemers komende week naar Hongarije. De oude Volvo 460 waarmee zij dat gaan doen is een opvallende verschijning in Tiel. Een ongedempt motorgeluid, zwaailichten en stickers van de werkgever die een flinke duit in het zakje doet voor de rit.
Bekijk hier de reportage (tekst gaat daaronder verder)
In een barrel door Europa voor Toon Hermanshuis
Beluister hier het radiointerview met Niels Vink

Sponsoring en veiling

'Beetje toeters en bellen eraan, zwaailampen erop, Dukes of Hazardtoeter erin en gas geven maar', vertelt Niels Vink. Het is echter niet alleen voor het plezier van het drietal. Ze kozen te racen voor het Toon Hermanshuis in Tiel, een ontmoetingsplaats voor mensen die geraakt zijn door de ziekte kanker. Zowel patiënten en oud-patiënten als hun naasten.
'In onze naaste omgeving hebben wij ook met de ziekte te maken. Zeker ook de nasleep voor familie en vrienden kan heel heftig zijn. Iemand die wij persoonlijk kennen gaat ook naar het Toon Hermanshuis en die heeft daar hele goede ervaringen mee. Vandaar deze keuze', verklaart Vink de keuze voor dit goede doel.
Bovenal moet de Megarun natuurlijk een leuke vakantie worden voor het drietal. Vink: 'Prachtige omgeving, super gezelligheid op de campings met de andere teams en de optredens van de artiesten die ook mee komen. Dus het wordt gezellig.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!