Nieuws

Inspectie geeft Lingecollege voldoende

In de week van de examenuitslagen heeft het Lingecollege in Tiel zelf ook een positieve uitslag gekregen. De onderwijsinspectie heeft de kwaliteit van zowel havo als vwo met een voldoende beoordeeld. Er is sprake van een doelgerichte opbouw van de lessen en er is meer aandacht voor de individuele behoeften van leerlingen. Vorig jaar kreeg de school nog een flinke tik op de vingers van de inspectie omdat de school op flink wat creteria onvoldoende scoorde. Ook de zorg voor kwaliteit in het team en de leiding zijn volgens de inspectie nu sterk verbeterd. Andere belangrijke aspecten zoals examinering, opbrengsten, veiligheid en pedagogisch klimaat waren al op orde.
TIEL - In de week van de examenuitslagen heeft het Lingecollege in Tiel zelf ook een positieve uitslag gekregen. De onderwijsinspectie heeft de kwaliteit van zowel havo als vwo met een voldoende beoordeeld. Er is sprake van een doelgerichte opbouw van de lessen en er is meer aandacht voor de individuele behoeften van leerlingen. Vorig jaar kreeg de school nog een flinke tik op de vingers van de inspectie omdat de school op flink wat creteria onvoldoende scoorde. Ook de zorg voor kwaliteit in het team en de leiding zijn volgens de inspectie nu sterk verbeterd. Andere belangrijke aspecten zoals examinering, opbrengsten, veiligheid en pedagogisch klimaat waren al op orde.
Locatiedirecteur Peter Schaap is blij met deze erkenning en is trots op de verbeterslag die het team heeft gemaakt. “We kunnen nu vol vertrouwen verder met de ontwikkeling van ons onderwijs. Want een voldoende is natuurlijk pas het begin. Onze docenten willen het beste uit hun leerlingen halen en niet stil blijven staan. Maar voor nu zijn we blij en trots op dit positieve oordeel van de inspectie.”
Het Lingecollege heeft het afgelopen jaar naast de kwaliteitsverbetering ook flink gewerkt aan vernieuwing van het exterieur. De nieuwbouw van de mavo is bijna afgerond en de vernieuwing van het havo/vwo gebouw aan de Heiligestraat begint nog dit jaar.