Nieuws

Het nieuws van vrijdag in 5 minuten

Linda Geerdink.
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In 5 minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink. © Omroep Geerdink
ARNHEM - Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In 5 minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.
Met vandaag onder meer:
Criminelen benaderen op grote schaal scholieren en studenten voor illegale klusjes, zoals het rondbrengen van drugspakketten. Op Het Rhedens in Dieren kregen leerlingen vrijdagochtend les over hoe hiermee om te gaan.
Bewoners van Vakantiepark de Groene Heuvels in Ewijk moeten binnen een half jaar zijn vertrokken. De eerste brieven zijn binnen: vanaf begin december mag er niet meer in de huisjes worden gewoond. 'Als ik mijn pillen inneem heb ik mezelf aardig onder controle, maar ik zie het niet meer zitten', vertelt een bewoonster. 
En:
Ze ergert zich als niet-rookster aan de vele peuken die achteloos op straat worden gegooid. Bernadette Hakken begon bijna een jaar terug sigaretten op te rapen. Ze is uitgerust met een emmer en een knijptang. Vrijdag raapte het 'peukenmeisje' symbolisch haar honderdduizendste peuk op.
Kijk hieronder de uitzending terug.
Het nieuws van vrijdag in 5 minuten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!