De Belofte

VIDEO | Massaal verzet tegen sluiting bibliotheken

Een bomvolle raadzaal van Renkum in Oosterbeek.
Met ruim drieduizend handtekeningen en een massale opkomst bij de gemeenteraad hebben inwoners van de gemeente Renkum geprotesteerd tegen de dreigende sluiting van twee bibliotheken. © Omroep Gelderland
OOSTERBEEK - Met ruim drieduizend handtekeningen en een massale opkomst bij de gemeenteraad hebben inwoners van de gemeente Renkum geprotesteerd tegen de dreigende sluiting van twee bibliotheken.
De gemeente Renkum moet bezuinigen en daardoor worden de bibliotheken in Doorwerth en Renkum bedreigd. Alleen de bieb in Oosterbeek zou open blijven.

Raadzaal puilt uit

De raadzaal van het gemeentehuis in Oosterbeek puilde woensdagavond uit en er moesten stoelen en banken bijgezet worden.
Tekst gaat verder na de video:
Massaal verzet tegen sluiting bibliotheken in Doorwerth en Renkum
Tegenstanders van de dreigende sluiting gaven onder meer aan dat de bibliotheek veel meer is dan alleen een plek waar je boeken kunt lenen. In het dorp Renkum is een derde van de inwoners lid van de bibliotheek.
Tijdens de raadsvergadering werden de ruim drieduizend handtekeningen door de 10-jarige Milan aangeboden aan de burgemeester van Renkum, Agnes Schaap.

Zwembad Oosterbeek

Behalve de bibliotheken in Renkum en Doorwerth wordt ook het zwembad in Oosterbeek met sluiting bedreigd door de bezuinigingen. Met de slogan Laat zwembad Oosterbeek niet zinken! protesteerde een aantal inwoners tegen de mogelijke sluiting.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!