Nieuws

Concurrentie Songfestival voor Arnhem uit acht plaatsen

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence.
Arnhem krijgt voor de mogelijke organisatie van het Songfestival in 2020 onder andere concurrentie van Amsterdam, Rotterdam en Leeuwarden. Tot 10 juli kunnen andere locaties een voorstel indienen. © EPA
ARNHEM - Arnhem krijgt voor de mogelijke organisatie van het Songfestival in 2020 onder andere concurrentie van Amsterdam, Rotterdam en Leeuwarden. Tot 10 juli kunnen andere locaties een voorstel indienen.
Het Songfestival wordt in Nederland georganiseerd na de winst van Duncan Laurence in Tel Aviv. Arnhem wil het Songfestival volgend jaar graag organiseren, maar krijgt concurrentie van minimaal acht andere steden of regio's. Dat meldt de NPO.

Steden kunnen zich nog melden

Naast Amsterdam, Rotterdam en Leeuwarden hebben ook Den Haag, Utrecht, Maastricht, Breda, Den Bosch én dus Arnhem zich aangemeld voor de organisatie van de internationale muziekwedstrijd.
Andere steden die de organisatie op zich willen nemen, kunnen zich nog aanmelden. Voorstellen moeten uiterlijk op 10 juli binnen zijn.

Definitieve keuze in augustus

De bidbooks die de verschillende plekken inzenden, worden onder andere beoordeeld op locatie, technische faciliteiten en infrastructuur. Ook de mogelijke accommodatie en bereikbaarheid van de locatie spelen een rol.
In augustus wil de organisatie van het Songfestival de definitieve locatie bekendmaken. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!