Nieuws

Oplichters vastgoedfonds Centurion krijgen in hoger beroep zwaardere straffen

Een auto die het Openbaar Ministerie in beslag nam.
Twee leidinggevenden van het Arnhemse beleggingsfonds Centurion hebben wegens grootschalige fraude in hoger beroep veel zwaardere straffen gekregen. De mannen uit Arnhem en Zevenaar zijn veroordeeld tot 6 en 5 jaar cel. © FIOD
ARNHEM - Twee leidinggevenden van het Arnhemse beleggingsfonds Centurion hebben wegens grootschalige fraude in hoger beroep veel zwaardere straffen gekregen. De mannen uit Arnhem en Zevenaar zijn veroordeeld tot 6 en 5 jaar cel.
Het duo is schuldig bevonden aan oplichting, bedrieglijke bankbreuk, valsheid in geschrifte en witwassen. Tegen de eerder opgelegde straffen - 4 en 3,5 jaar - gingen het Openbaar Ministerie én de verdachten in beroep.
De twee mochten het hoger beroep in vrijheid afwachten. De man uit Zevenaar bleek ondertussen gewoon op zoek te gaan naar nieuwe beleggers.

Beleggers voor ruim 21 miljoen euro opgelicht

Honderden Nederlanders staken via Centurion geld in onroerend goed op Costa Rica, maar de inleggelden belandden in de zak van de twee oplichters. De meer dan 600 beleggers werden voor ruim 21 miljoen euro opgelicht.
Het Arnhemse Centurion vertelde de beleggers dat eerdere projecten succesvol waren, maar in werkelijkheid leed het vastgoedfonds grote verliezen. Centurion ging eind 2014 failliet. Het Openbaar Ministerie legde in 2015 beslag op 21,5 miljoen euro aan bezittingen van het failliete bedrijf en de topman.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!