Gemeente Heerde

Salade op de ruit na ongeval op A50 bij Heerde

Het ongeval op de A50.
Op de A50 tussen Heerde en Hattem vond dinsdagavond een eenzijdig ongeval plaats, waarbij een auto in de berm belandde. De auto, met een man en vrouw van Spaanse afkomst, raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Een van de inzittenden is aangehouden voor rijden onder invloed. © News United / Stefan Verkerk
HEERDE - Op de A50 tussen Heerde en Hattem vond dinsdagavond een eenzijdig ongeval plaats, waarbij een auto in de berm belandde. De auto, met een man en vrouw van Spaanse afkomst, raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Een van de inzittenden is aangehouden voor rijden onder invloed.
De brandweer uit Hattem hielp na het ongeval met het uit de auto halen van een van de personen. Daarbij werd een vreemde ontdekking gedaan: op de zijruit naast de bestuurdersstoel zagen zij een flinke hoeveelheid salade. Het is niet bekend hoe dit daar terecht is gekomen.
Bekijk de Facebook-post. De tekst gaat daaronder verder.

Aanhouding

De inzittenden moesten na het ongeval nagekeken worden door ambulancepersoneel. Beide personen bleken geen letsel aan het ongeval te hebben overgehouden, meldt een woordvoerder van de politie. Wel was er het vermoeden dat de bestuurster te diep in het glaasje had gekeken. De vrouw werd meegenomen voor een blaastest waaruit bleek dat zij maar liefst drie maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol had gedronken. Ze kreeg een rijverbod en er wordt een proces verbaal opgemaakt. 
De rijbaan was vanwege het ongeval korte tijd afgesloten, waardoor het verkeer tijdelijk gebruik moest maken van de vluchtstrook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!