Nieuws

Nog niet alle wegen op de Posbank zijn open, maar alle horeca is bereikbaar

Verkeersregelaars leiden het verkeer om in Rheden.
De Posbank is weer een stukje beter bereikbaar na de tornado van vorige week. Ook de Beekhuizenseweg vanuit Velp tot en met Koepel de Kaap is weer open, meldt de gemeente Rheden dinsdag. © Omroep Gelderland
RHEDEN - De Posbank is weer een stukje beter bereikbaar na de tornado van vorige week. Ook de Beekhuizenseweg vanuit Velp tot en met Koepel de Kaap is weer open, meldt de gemeente Rheden dinsdag.
Door de nieuwste openstelling zijn alle horecabedrijven op de Posbank weer bereikbaar. Zo kunnen onder meer Paviljoen de Posbank en brasserie de Veluwezoom al langer worden bezocht, doordat wegen als de Schietbergseweg en Snippendaalseweg zijn vrijgegeven.

Ravage in Rheden

De gemeente is naar eigen zeggen hard aan het werk om ook de andere wegen op de Posbank weer begaanbaar te maken. Sommige wegen en paden zijn nog steeds afgezet en dat is volgens de gemeente 'niet voor niets'. Al het verkeer wordt tegengehouden. Wel mogen wandelaars het gebied op eigen risico betreden.
De tornado die een week geleden door Gelderland trok, richtte met name in de gemeente Rheden een ravage aan. Er kwamen meer dan honderd meldingen binnen van onder meer omgevallen bomen en beschadigde woningen. De tornado was zeker 33 kilometer lang.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!