Nieuws

Papa zwaan kan geluk niet op na hereniging met jongen

Een doodongelukkige mannetjeszwaan is Tweede Pinksterdag weer helemaal opgeveerd. Na de dood van mama zwaan leek hij ook zijn baby's kwijt, maar dankzij de inzet van de dierenambulance is het gezin weer (deels) herenigd. © Dierentehuis Arnhem en omstreken
ARNHEM - Een doodongelukkige mannetjeszwaan is Tweede Pinksterdag weer helemaal opgeveerd. Na de dood van mama zwaan leek hij ook zijn baby's kwijt, maar dankzij de inzet van de dierenambulance is het gezin weer (deels) herenigd.
Het Dierentehuis Arnhem en omstreken schrijft op Facebook dat op maandagochtend de eerste melding van een eenzame babyzwaan binnenkwam. Omdat de melder geen volwassen exemplaar in de buurt kon vinden, nam hij het jong mee en belde hij de dierenambulance.

Nog twee babyzwaantjes

Niet veel later werd een tweede babyzwaan aan de poort van de dierenambulance gebracht. Het zwaantje was even oud als de eerste en ook de vindplaats kwam bijna overeen. Uit hetzelfde postcodegebied in Arnhem kwam vervolgens nog een melding binnen van een eenzame babyzwaan.
Na het ophalen van het derde jong zagen medewerkers van de dierenambulance de volwassen mannetjeszwaan, die er ongelukkig uitzag en niet veel levenslust vertoonde. Bij controle bleek hij geen letsel te hebben. Toen hij het jonge zwaantje uit de ambulance hoorde piepen, veerde hij volgens het dierentehuis helemaal op.

'Zichtbare geluk met geen pen te beschrijven'

Volgens een omstander is de moeder van de zwaantjes op Hemelvaartsdag overleden, waardoor de rest van het gezin van slag raakte. Na overleg met de vogelopvang hebben medewerkers van de dierenambulance het derde jong bij de vader gezet. 'De blijdschap was overduidelijk, papa zwaan maakte allerlei emotionele geluiden en ontfermde zich direct over zijn jong', klinkt het.
Ook de andere twee baby's zijn vervolgens met hun vader herenigd. 'Jammer dat zij het zonder mama moeten doen, maar dit zichtbare geluk is met geen pen te beschrijven', aldus het dierentehuis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!