Nieuws

FC Lienden degradeert naar derde divisie

Ongeloof in Lienden; de plaatselijke FC heeft de promotie/degradatiewedstrijd tegen ASWH met 0-2 verloren. De uitwedstrijd werd eerder deze week nog met 1-0 gewonnen door de mannen van Hans van der Haar.
LIENDEN - Ongeloof in Lienden; de plaatselijke FC heeft de promotie/degradatiewedstrijd tegen ASWH met 0-2 verloren. De uitwedstrijd werd eerder deze week nog met 1-0 gewonnen door de mannen van Hans van der Haar.
De wedstrijd op de Abdijhof kende een zeer behoorlijk niveau, waarbij FC Lienden de bovenliggende partij was. Een oude voetbalwet ging echter ook nu weer op. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat. De beslissende goal viel ver in blessuretijd en daarmee viel het doek voor de plaatselijke voetbalclub. 
De deceptie is groot bij de Trots van de Betuwe. Halverwege dit seizoen leek het erop dat de club al afscheid moest nemen van de 2e divisie doordat 2 sponsors stopten bij de club. Een reddingsactie van trainer Van Der Haar lukte echter waardoor de club het seizoen kon afmaken met ook nog eens zeer behoorlijk voetbal. Met zijn handelen verdiende hij de bijnaam "Tovenaar van de Betuwe". Met lijfsbehoud in het vizier is de missie uiteindelijk net niet gelukt.
TEC uit Tiel dwong onlangs promotie af naar de 2e divisie waardoor deze club nu als enige club in de regio op het hoogste niveau in het Nederlandse amateurvoetbal acteert.