Nieuws

Deze Gelderse evenementen zijn afgelast om harde wind

Het weer maakt dat meerdere evenementen in Gelderland zaterdag niet doorgaan. Weerberichten waarschuwden zaterdagmorgen vroeg voor harde wind met windstoten tot windkracht 9. Voor veel organisatoren betekende dat dat veiligheid van bezoekers en deelenemers aan evenementen niet meer te garanderen is. © Omroep Gelderland
DOESBURG - Het weer maakt dat meerdere evenementen in Gelderland zaterdag niet doorgaan. Weerberichten waarschuwden zaterdagmorgen vroeg voor harde wind met windstoten tot windkracht 9. Voor veel organisatoren betekende dat dat veiligheid van bezoekers en deelenemers aan evenementen niet meer te garanderen is.

Drift Nijmegen

Op zaterdag is het hele programma van het dance- en housefestival Drift geschrapt. Zondag gaat het festival wel gewoon door. Mensen met een kaartje voor zaterdag, kunnen dat kaartje terugbrengen of inruilen voor een kaartje voor zondag. Ze krijgen dan ook nog wat geld terug, omdat de kaartjes voor zaterdag duurder waren.
'Het risico is te groot om met 10.000 man een festival te draaien als er zulke windstoten zijn', vertelt de organisatie. 'Het gaat ons om de veiligheid van de bezoekers. Na de storm van dinsdag hebben we daarom besloten vandaag niet open te gaan.'
Sommige evenementen gingen wel gewoon door, zoals het International Music Meeting Festival in Nijmegen.
Het weer maakt dat meerdere evenementen in Gelderland zaterdag niet doorgaan. Weerberichten waarschuwden zaterdagmorgen vroeg voor harde wind met windstoten tot windkracht 9. Voor veel organisatoren betekende dat dat veiligheid van bezoekers en deelenemers aan evenementen niet meer te garanderen is. © Omroep Gelderland

Hanzefeesten Doesburg

De Doesburgse Hanzefeesten zijn tot spijt van de organisatie afgelast. De historische binnenstad van Hanzestad Doesburg zou zaterdag voor de elfde keer het decor vormen voor een groots middeleeuws festijn, met honderden figuranten in middeleeuwse kledij, straattoneel, muziek, oude ambachten, levende have en andere middeleeuwse taferelen. Een festijn waar veel vrijwilligers elk jaar veel tijd in steken. De Sint-Maartensmaaltijd in de Martinikerk is wel doorgegaan, vanaf 11.00 uur, maar zonder de Verzamel- en Curiosamarkt op het Marktplein.
Bekijk hier beelden (tekst gaat verder onder video):
Hanzefeesten afgelast

Apeldoorn, Ermelo, Culemborg, Aalten

In Ede is de markt op de Ginkelse Heide bij het Schaapscheerdersfeest zaterdag afgelast vanwege de harde wind. Een zuidwestenwind kracht 5 met harde windstoten is niet veilig om kramen op de heide op te zetten. De schapen worden wel gewoon geschoren.
In Ermelo is de Pinkstermarkt afgelast nadat de wind al bij het opbouwen vat kreeg op een kraam. In Culemborg besloot de organisatie Band in de Tent te schrappen. Ook de Pinksterbrocante bij Paleis Het Loo in Apeldoorn is 8 juni afgelast vanwege weersomstandigheden. Op 9 & 10 juni gaat het wel door. In Aalten werd de RestantenDag afgeblazen en verplaatst naar 22 juni.

Ook afgelast?

Het doorgeven van een afgelasting van uw evenement kan via WhatsApp onder dit bericht.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!