Nieuws

Doesburgse Hanzefeesten afgelast

Vanwege het weer met harde rukwinden gingen zaterdag de Doesburgse Hanzefeesten niet door. De organisatie kan de veiligheid van de bezoekers en deelnemers niet garanderen. "Het weer is een grote spelbreker voor de vrijwilligers en al hun voorbereidende werk", betreurt het bestuur op de website van de feesten. © Doesburgse Hanzefeesten
DOESBURG - Vanwege het weer met harde rukwinden gingen zaterdag de Doesburgse Hanzefeesten niet door. De organisatie kan de veiligheid van de bezoekers en deelnemers niet garanderen. "Het weer is een grote spelbreker voor de vrijwilligers en al hun voorbereidende werk", betreurt het bestuur op de website van de feesten.
De historische binnenstad van Hanzestad Doesburg zou zaterdag voor de elfde keer het decor vormen voor een groots middeleeuws festijn, met honderden figuranten in middeleeuwse kledij, straattoneel, muziek, oude ambachten, levende have en andere middeleeuwse taferelen.
De Sint-Maartensmaaltijd in de Martinikerk ging wel door, van 11.00 tot 15.00, maar zonder de Verzamel- en Curiosamarkt op het Marktplein. Voor deze maaltijd wordt de Martinikerk ingericht als een middeleeuwse feestzaal met lange tafels, waaraan ongeveer 2000 gasten Doesburgse veldsoep kunnen eten met muziek en dans erbij. 
Doesburgse Hanzefeesten afgelast
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!