Nieuws

Drift Festival in Nijmegen deels afgelast wegens harde wind

Het gaat zaterdag flink waaien en daarom is Drift Festival in Nijmegen deel afgelast. Dat maakte de organisatie vrijdagavond bekend. Op zaterdag is het hele programma van het dance- en housefestival geschrapt. Zondag gaat het festival wel gewoon door. © Drift Festival / Facebook
NIJMEGEN - Het gaat zaterdag flink waaien en daarom is Drift Festival in Nijmegen deel afgelast. Dat maakte de organisatie vrijdagavond bekend. Op zaterdag is het hele programma van het dance- en housefestival geschrapt. Zondag gaat het festival wel gewoon door.
Het tweedaagse muziek- en dansevenement trok vorig jaar duizenden bezoekers naar De Vasim aan de Winselingseweg in Nijmegen. Omdat er zaterdag sprake kan zijn van harde wind, is het programma uit voorzorg afgelast. 'Ons festivalterrein is veilig tot een bepaald weerbeeld. De constante harde wind en extreem harde windstoten (tot windkracht 9) die door Meteo Consult worden verwacht, zijn voor ons evenement boven de kritische grens', meldt de organisatie op Facebook. De veiligheid van bezoekers is niet te garanderen.
De weersvoorspelling voor zondag is beter. De tweede dag van het festival gaat daarom wel gewoon door. Mensen met een kaartje voor zaterdag, kunnen dat kaartje terugbrengen of inruilen voor een kaartje voor zondag. Ze krijgen dan ook nog wat geld terug, omdat de kaartjes voor zaterdag duurder waren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!