Nieuws

Zinder wint prestiseuze prijs

Het multifunctioneel centrum Zinder in Tiel is uitgeroepen tot winnaar van de Steden in Beweging (StiB) Award 2019. Het centrum is een ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond en landschappelijk ingepast door Felixx Landscape Architects & Planners.Het centrum voor de kunsten Zinder Educatie  is gehuisvest in de ‘gouden lampion’, die als het ware zweeft boven het cultuurpodium. Daarnaast staat een robuust, natuurstenen volume waarin de bibliotheek is gevestigd. Een centrale, lichte entreehal vormt de schakel tussen de twee delen. Hier ontmoeten bezoekers elkaar. Verzonken onder de lampion ligt een multifunctionele zaal voor 320 mensen. Onder het gehele gebouw en het cultuurplein ligt een vierlaags parkeergarage.
TIEL - Het multifunctioneel centrum Zinder in Tiel is uitgeroepen tot winnaar van de Steden in Beweging (StiB) Award 2019. Het centrum is een ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond en landschappelijk ingepast door Felixx Landscape Architects & Planners.Het centrum voor de kunsten Zinder Educatie  is gehuisvest in de ‘gouden lampion’, die als het ware zweeft boven het cultuurpodium. Daarnaast staat een robuust, natuurstenen volume waarin de bibliotheek is gevestigd. Een centrale, lichte entreehal vormt de schakel tussen de twee delen. Hier ontmoeten bezoekers elkaar. Verzonken onder de lampion ligt een multifunctionele zaal voor 320 mensen. Onder het gehele gebouw en het cultuurplein ligt een vierlaags parkeergarage.
Naast Zinder in Tiel waren ook 2 prestigieuze projecten uit Amsterdam en 1 uit Utrecht genomineerd. De prijs ging in 2018 naar het gebiedsontwikkelingsproject Zwembad Hart van Zuid in Rotterdam. In 2017 won het transformatieproject Gasthuyspoort in Breda. In 2015 viel het project De Hallen in Amsterdam in de prijzen, een jaar eerder werd de gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District door de vakjury uitverkoren. In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan het project Inverdan in Zaanstad.
De StiB Award startte in 2013 als initiatief van vastgoedmanager WPM Groep ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze onderneming. Vastgoedmarkt was vanaf het begin als mediapartner bij de prijs betrokken. Sinds 2016 draagt Syntrus Achmea de prijs.