Instellingen

Zo zag kasteel Ammersoyen er 700 jaar geleden uit

Het is Tweede Pinksterdag en dat betekent dat het ook de Dag van het Kasteel is. Op kasteel Ammersoyen in Ammerzoden in de Bommelerwaard wordt Pinksteren aangegrepen om voor de vijfde keer het evenement Ammersoyen Middeleeuws Bewoond te organiseren. © Omroep Gelderland

AMMERZODEN - Het is Tweede Pinksterdag en dat betekent dat het ook de Dag van het Kasteel is. Op kasteel Ammersoyen in Ammerzoden in de Bommelerwaard wordt Pinksteren aangegrepen om voor de vijfde keer het evenement Ammersoyen Middeleeuws Bewoond te organiseren.

Het idee komt van kasteelmanager Annette Zeelenberg en die pakt het dit jubileumjaar groots aan. Deze dagen verblijft hertogin Maria van Gelre met haar hofhouding op het kasteel. En dat betekent een gevolg van toch gauw tachtig mensen.

Bekijk de reportage (de tekst gaat daaronder verder):

Zo zag kasteel Ammersoyen er 700 jaar geleden uit

Maandag wordt Maria van Gelre uitgebreid begroet in het kasteel. Daarna barst er een kinderveldslag uit en is er een valkenier met roofvogels actief. Ook zijn er boogschutters en zwaardvechters. 'Hoe mooi is het om te zien hoe het er 700 jaar geleden uitzag?', aldus Zeelenberg.

Waterburcht

De eerste keer in de geschiedenis dat er gerept wordt van een kasteel in Ammerzoden is in 1026. De eerste zekere melding dateert uit 1354. Kasteel Ammersoyen wordt gezien als een van de best bewaarde waterburchten in Nederland. Nu is het kasteel in handen van de Gelders Landschap en Kastelen. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!