Gemeente Nijmegen

Populaire vrijeschool Meander in Nijmegen feestelijk geopend

Na twee jaar aarden en herinrichten is vrije school Meander in Nijmegen deze vrijdag officieel geopend. De populaire school verhuisde van panden aan de Groesbeekseweg en de Wedren naar het voormalige gebouw van het Pro College aan de Celebesstraat. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Na twee jaar aarden en herinrichten is vrije school Meander in Nijmegen deze vrijdag officieel geopend. De populaire school verhuisde van panden aan de Groesbeekseweg en de Wedren naar het voormalige gebouw van het Pro College aan de Celebesstraat.
De vrijeschool (Waldorfschool) bestaat in 2019 100 jaar. De officiële opening van Meander viel samen met de viering van het traditionele Pinksterfeest. Ouders en kinderen komen dan in sfeervolle witte kleding naar de school om te zingen en te dansen.
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Directeur Harry Gubbels spreekt de aanwezigen toe (foto: Omroep Gelderland)

Erg gewild

Ook het heringerichte schoolplein is officieel geopend. Het schoolplein van de vrijeschool heeft veel weg van een tuin. Veel stoeptegels hebben plaats moeten maken voor natuurlijke materialen als zand, kei en hout. Ouders staken daar de nodige vrije uren in tot de werkzaamheden recent zijn afgerond.
Met bijna 500 leerlingen en veel aanvragen tot toelating is de school erg gewild te noemen. Niet alle kinderen die er naartoe willen kunnen worden geplaatst. De school moest een aantal keer 'nee' verkopen. Die leerlingen moeten dan uitwijken naar vrijescholen in Oss, Uden, Tiel of Arnhem. Nijmegen heeft één basisschool van dit type en trekt mensen uit de wijde omgeving.
Ouders namen een aantal jaar geleden het initiatief om een dependance te beginnen in het snel groeiende stadsdeel Nijmegen-Noord. De gemeente Nijmegen wil daar vooralsnog niet aan mee werken, ook al zien ze dat er grote belangstelling is voor de vrijeschool.
Tijdens de festiviteiten rond de opening werd een witte duif losgelaten (foto: Omroep Gelderland)