Nieuws

Fileleed op A50: gekantelde bus, schapen op de weg en een spoedreparatie

Er lijkt vrijdagochtend een vloek te rusten op de A50 bij afrit Loenen. Rond 8.00 uur zorgde een gekantelde camperbus voor een file, twee uur later liepen er schapen over de snelweg. © Rijkswaterstaat
BEEKBERGEN - Er lijkt vrijdagochtend een vloek te rusten op de A50 bij afrit Loenen. Rond 8.00 uur zorgde een gekantelde camperbus voor een file, twee uur later liepen er schapen over de snelweg.
Het camperbusje belandde op z'n kant tussen de afritten Schaarsbergen en Loenen, vlak voor Apeldoorn. Het ongeval vond iets voor 08.00 uur plaats in de richting van Apeldoorn.

Rijstroken dicht

Zowel de afrit bij Loenen als twee rijstroken werden tijdelijk afgesloten. De weg werd ruim een uur later weer vrijgegeven, maar dat was van korte duur.
Terwijl de bergingswerkzaamheden nog bezig waren, werden opnieuw twee rijstroken afgesloten. Dit keer omdat er schapen op de weg liepen. De politie meldde tegen het einde van de ochtend dat de dieren waren gevangen.
In beide richtingen moesten weggebruikers rekening houden met een fikse vertraging. Tegen het einde van de ochtend stond er alleen nog een file in de richting van Apeldoorn, vanwege een spoedreparatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!