Nieuws

Jacco Post directeur van 'fusieorkest' van het Oosten

Kunsthistoricus en bestuurskundige Jacco Post wordt de directeur van het nieuwe orkest dat op 1 september ontstaat uit het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. De beide orkesten gaan per 1 september dit jaar fuseren. © archief Omroep Gelderland
ARNHEM - Kunsthistoricus en bestuurskundige Jacco Post wordt de directeur van het nieuwe orkest dat op 1 september ontstaat uit het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. De beide orkesten gaan per 1 september dit jaar fuseren.
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gaf eind 2016 opdracht voor een fusie met als doel 'een toekomstbestendige symfonische voorziening voor Gelderland en Overijssel'. 
Concerten worden gegeven op diverse locaties in de twee provincies. Het orkest heeft twee thuisbases: Musis Arnhem en Muziekcentrum Enschede.
Post is nu nog werkzaam als directeur-bestuurder van de Omgevingsdienst Regio Utrecht, meldt RTV Oost. 'Ik ben zeer gemotiveerd om samen met een groep topmusici en professionals de rijke traditie van beide orkesten voort te zetten en vorm te geven aan het nieuwe orkest', vertelt Post.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!