Nieuws

Onduidelijk of Culemborg meedoet aan wietexperiment

Het is nog onduidelijk of Culemborg mee wil gaan doen aan het landelijk experiment van legale aanvoer van wiet bij coffeeshops. De gemeenteraad was daar donderdagavond verdeeld over. © Pixabay
CULEMBORG - Het is nog onduidelijk of Culemborg mee wil gaan doen aan het landelijk experiment van legale aanvoer van wiet bij coffeeshops. De gemeenteraad was daar donderdagavond verdeeld over.
Het gemeentebestuur van Culemborg heeft te elfder ure de gemeenteraad gevraagd of aanmelding voor dat experiment een goed idee is. De aanmeldingen moeten voor aanstaande dinsdag binnen zijn, daarna worden 10 proefgemeenten geselecteerd.
In de Culemborgse raad waren de meningen verdeeld. Sommige partijen - zoals D66 - waren voor, andere partijen tegen of hadden hun bedenkingen. Met name de kosten van de inzet van het ambtelijk apparaat voor controles wierpen veel vragen op.

Avondvierdaagse

Burgemeester Van Grootheest, verantwoordelijk voor dit dossier, was vanwege de intocht van de avondvierdaagse niet aanwezig en dus moest loco-burgemeester Joost Reus het woord doen. Hij gaf aan dat er in het college van burgemeester en wethouders nog even goed moet worden doorgepraat over al dan niet deelname aan het experiment.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!