Nieuws

Deelnemers Alpe d'Huzes halen ruim 11,8 miljoen euro op

HUEZ - De veertiende editie van Alpe d'Huzes heeft ruim 11,8 miljoen euro opgebracht. Dat maakte de organisatie bekend, nadat de laatste deelnemers de finish waren gepasseerd. De opbrengst is hoger dan in 2018.
Meer dan 4500 deelnemers beklommen deze donderdag lopend of fietsend in Frankrijk de legendarische 'Nederlandse' berg Alpe d'Huez. De opbrengst werd rond 19.45 uur bekendgemaakt. Het geld gaat naar kankeronderzoek.
Woordvoerder van KWF Kankerbestrijding Mischa Stubenitsky sprak van een 'fantastisch bedrag'. 'Kankeronderzoek is duur, is ingwikkeld en kost veel tijd. Iedere euro helpt ons om onderzoek te doen. We kunnen verschil maken', aldus de zegsman. 
Tot nu toe leverde het jaarlijkse evenement ruim 160 miljoen euro op voor de kankerbestrijding; vorig jaar stopte de teller uiteindelijk bij 11,3 miljoen.
Tekst gaat verder onder de video.
Aan deze editie deden ruim 550 Gelderlanders mee; ultieme doel voor velen was de Alpe d'Huez zes keer op de fiets te bedwingen. Martin de Vries uit Rheden kreeg dat voor elkaar.

Trainingsschema hielp Martin zes keer omhoog

Zijn geheim? 'Ik heb een trainingsschema gebruikt van een goede vriend van mij die in de wielerwereld actief is. Dat heeft zich echt uitbetaald', zei De Vries donderdagavond op Radio Gelderland.
De beklimming van de Alpe d'Huez is bijna 14 kilometer lang en telt 21 bochten. Het gemiddelde stijgingspercentage is 7,9 procent.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!