Nieuws

Permanente bewoonster recreatiewoning IJsselheide krijgt geen gelijk van rechter

Bospark IJsselheide.
De vrouw die een recreatiewoning op Bospark IJsselheide in Hattemerbroek permanent bewoonde, moet hiermee stoppen. De voorzieningenrechter oordeelt donderdag dat de gemeente Oldebroek voldoende duidelijk maakte dat de vrouw daadwerkelijk permanent in de woning verbleef. © Google Streetview
HATTEMERBROEK - De vrouw die een recreatiewoning op Bospark IJsselheide in Hattemerbroek permanent bewoonde, moet hiermee stoppen. De voorzieningenrechter oordeelt donderdag dat de gemeente Oldebroek voldoende duidelijk maakte dat de vrouw daadwerkelijk permanent in de woning verbleef.
De gemeente Oldebroek voerde controles uit op het recreatiepark en verzamelde verklaringen van familieleden van de vrouw. Daarnaast beschikte de gemeente over gegevens met betrekking tot het watergebruik. Met deze informatie toont de gemeente de permanente bewoning voldoende aan, volgens de rechter.

Eigenaresse recreatiewoning ontkent

De eigenaresse beweerde dat de conclusie van de gemeente niet klopt en maakte bezwaar bij de gemeente Oldebroek, die haar opdroeg te stoppen met permanente bewoning. Daarnaast vroeg de vrouw de voorzieningenrechter om de beslissing van de gemeente op te heffen.
De rechter gaat niet mee in de verklaring van de vrouw. De eigenaresse van de woning moet terecht stoppen met de permanente bewoning. Doet zij dit niet, dan moet ze een bedrag van 25.000 euro betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!