Nieuws

Alternatief plan: houd zwembad Culemborg open 'tot machines kapotgaan'

De gemeenteraad van Culemborg bepaalt donderdag het lot van zwembad De Waterlinie.
Gloort er hoop voor zwembad De Waterlinie in Culemborg? Donderdag praat de gemeenteraad over een voorstel van het college van B en W om de geldkraan dicht te draaien. Maar de ChristenUnie komt met een alternatief voor het noodlijdende zwembad. © archief Omroep Gelderland
CULEMBORG - Gloort er hoop voor zwembad De Waterlinie in Culemborg? Donderdag praat de gemeenteraad over een voorstel van het college van B en W om de geldkraan dicht te draaien. Maar de ChristenUnie komt met een alternatief voor het noodlijdende zwembad.
De ChristenUnie stelt voor te onderzoeken of het mogelijk is het zwembad open te houden tot de machines 'het niet meer doen'.
'Naar onze verwachting (gebaseerd op dikwijls gehanteerde afschrijvingstermijnen) hebben de machines en installaties een levensduur van ongeveer 10 jaar. Dit betekent dat we in dit scenario nog zo’n 7 jaar te gaan hebben', schrijft de fractie in dit blog.
De Waterlinie ging drie jaar geleden open en kampte meteen met tegenslag. De tekorten liepen zo hoog op dat het zwembad tonnen nodig heeft om het hoofd boven water te houden.
Openhouden van het bad kost zo'n 200.000 euro per jaar extra, blijkt uit onderzoek. Dat geld is er niet, aldus B en W van Culemborg.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!