Nieuws

Arnhemmers vrezen rechtszaak; petitie tegen 'halve tbs-kliniek' in Paasbergflat

Bewoners die de petitie aanboden, met voorman Constant Kusters (midden).
Boze omwonenden van de Paasbergflat in Arnhem hebben woensdagavond een petitie aangeboden aan burgemeester Ahmed Marcouch. Middels 1174 handtekeningen zetten ze hun protest tegen de opvang van ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten in de voormalige zorgflat door Stichting OnderDak kracht bij. Ze vrezen een juridisch gevecht tussen de gemeente en OnderDak. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Boze omwonenden van de Paasbergflat in Arnhem hebben woensdagavond een petitie aangeboden aan burgemeester Ahmed Marcouch. Middels 1174 handtekeningen zetten ze hun protest tegen de opvang van ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten in de voormalige zorgflat door Stichting OnderDak kracht bij. Ze vrezen een juridisch gevecht tussen de gemeente en OnderDak.
De indieners wonen op de Geitenkamp, de Paasberg en Monnikenhuizen. De zeven cliënten van OnderDak die al in de flat wonen moeten voor 2 juli weg zijn, bepaalde de gemeente dinsdag.
Stichting OnderDak lijkt zich daar niet bij neer te leggen. Als OnderDak dit besluit naast zich neerlegt, komt het mogelijk tot een rechtszaak. En daar zijn de omwonenden niet gerust op.

Basisschool op 50 meter afstand

Ze boden de gemeenteraad woensdagavond bijna 1200 handtekeningen aan. Woordvoerder Constant Kusters: 'We hebben actiegevoerd om deze halve tbs-kliniek tegen te houden. De stichting mag zich daar niet vestigen. Er is een openbare school op vijftig meter afstand. En vlak bij heb je de Geitenkamp met veel problemen.'
Luister naar het gesprek met Kusters:
Maandagavond protesteerden 200 tegenstanders tegen opvang in de flat. 'Ze moeten hun koffers pakken en opkrassen', zeiden ze.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!