Nieuws

Het nieuws van woensdag in vijf minuten

Linda Geerdink.
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink. © Omroep Gelderland
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.
Met vandaag onder meer:
Bomen op auto's, kapotte ruiten in huis en omgetrokken straatwerk. Dat is het schadespoor van de tornado die vannacht heeft huisgehouden in Rheden. De schade is groot en inwoners kunnen nauwelijks bevatten wat er is gebeurd.
Buurtbewoners aan de Zeddamseweg in Etten staan morgen bij de Raad van State om hun bezwaren toe te lichten over het crematorium dat daar gebouwd gaat worden. Zij vrezen voor overlast. Rinie Ketelaar woont samen met haar man naast het perceel waar het crematorium moet gaan komen
En:
Duizenden fietsers en wandelaars beklimmen donderdag de Franse Alpe d'Huez. Zes keer op één dag, of zo vaak als lukt om geld in te zamelen voor het kankerfonds. Ook Reinard van Baak uit Apeldoorn. Hij fiets als laatste eerbetoon aan zijn vrouw Jeanine, die aan kanker overleed.
Kijk hieronder de uitzending terug:
Het nieuws van woensdag in vijf minuten